Suorittamiamme töitä

Galleriassa on esiteltynä kelloja, joita olemme vuosien varrella huoltaneet.

Omega Ranchero

Omega Ranchero valmistettiin aikoinaan espanjankielisille markkinoille. Kellon nimi viittaa maanviljelijään, joka ei kelvannut tuon ajan kelloharrastajille. Kelloa valmistettiin vain pari vuotta 50-luvun lopulla. Osaan Ranchero kelloista vaihdettiin Seamaster taulut vauhdittamaan myyntiä. Nykyään Rancherot ovat todella haluttuja ja hinnat voivat nousta tuhansiin euroihin.

Seiko Bruce Lee

Tämä yksilö saapui pöydälleni kovia kokeneena ja kuori oli yltä päältä hitsausroiskeen peitossa. Onneksi taulu ja osoittimet olivat hyvässä kunnossa. Koneistolle tehtiin täysihuolto, lasike ja nupit uusittiin. Kuori jätettiin alkuperäiseen muotoonsa. Kello löysi nopeasti uuden kodin.

Seiko Darth Vader

Darth Vader tuli huoltoon suomalaiselta kelloharrastajalta huoltokunnossa. Ulkopuolisesti kello oli loistavassa kunnossa, mutta koneiston puolella jouduttiin vaihtamaan jonkin verran osia.

Omega Chronostop 145.009

Omega Chronostop pitää sisällää koneiston, joka perustuu vahvasti kuukellon koneistoon. Chronostopin cal. 865 koneistosta löytyy vain keskisekunti eikä laskijoita, toisin kuin kuukellosta.

Omega Seamaster Cosmic

Kyseinen Cosmic oli jo käynyt kerran huollossa muualla, mutta pientä laittoa oli vielä jääny jäljelle. Omegoiden mekaaniset koneistot ovat todella luotettavia ja niin oli tämäkin. Cosmic on siitä erikoinen malli, että koneisto otetaan kuoresta lasikkeen puolelta.

Omega Geneve 601

Omega Geneve on yksi suosikkikelloistani ja olen huoltanut todella monta kaliberin 601 kelloa. Geneve- malli kuuluu Omegan niin sanottuun kansanmallistoon eli halvempaan päähän. Kalliimmassa päässä ovat Seamaster ja Constellation.

Omega Geneve 601

Kuvassa oleva Geneve kuuluu myös kaliberin 601 perheeseen. Kuvassa voi nähdä kuoren käisttelyn, joka kyseisessä kellossa näkyy viivahiontana lasikkeen puolella ja kiillotettuna kuoren sivuilla. Yksityiskohdilla on kellomaailmassa suuri merkitys, jotta päästään lähelle alkuperäistä.

Omega Geneve 601

Kuvan Genevessä kuoren kultaus oli jonkinverran kulunut. Uudelleenkultaus on arvokasta ja asiakas halusi jättää kuoren alkuperäiseen kuntoon.

Longines 490

Kaunis mekaaninen Longines tuli pajalle huonossa kunnossa. Kello kävi läpi täyden käsittelyn ja osia jouduttiin vaihtamaan reilusti. Se kaikki kuitenkin kannatti, koska lopputuloksesta tuli todella kaunis.

Seikojen huolto

Joskus huoltoon tulee kerralla useampi saman merkkinen kello. Tässä huollettuna neljä Seikoa.

Seiko SKX007

Seiko 6309 Turtle

Seiko SKX013

Seiko SKX013 Pepsi